Optimizacija spletne strani - BLOG


Google je 16.12.

SPLETNI-DNEVNIK

20.12.2020

So Vam Padle Pozicije Na Google Iskalniku

Google je 16.12.2020 potrdil, da je splošna posodobitev za december 2020, ki se je začela uvajati 3. decembra 2020, zdaj popolnoma uvedena. Dejali so, da je »uvajanje osnovne posodobitve decembra 2020 končano.«

Jedrna posodobitev (core update) iz decembra 2020 začela uvajati okoli četrtka, 3. decembra, okoli 13:00 po srednjeevropskem času. Tako kot vse osnovne posodobitve je bila to globalna posodobitev in ni bila značilna za nobeno regijo, jezik ali kategorijo spletnih strani. Gre za klasično “broad core update”, ki jo Google izda približno vsakih nekaj mesecev (cca 3-krat letno).

POSODOBITEV JE IMELA MOČAN VPLIV

Ta posodobitev je bila po mnenju mnogih ponudnikov orodij in skupnosti SEO zelo močna . Številni, ki so bili negativno ali pozitivno prizadeti, so opazili 10 do 100-odstotni padec ali porast v primerjavi s preteklim obdobjem.

PREJŠNJE POSODOBITVE

Najnovejša prejšnja jedrna posodobitev je bila jedrna posodobitev iz maja 2020 , ki je tudi močno pretresla pozicije. Trajala je nekaj tednov, da se je popolnoma uvedla . Pred tem je bila jedrna posodobitev januarja 2020. Pred tem je bila osrednja posodobitev septembra 2019 . Ta posodobitev se je mnogim SEO-jem in spletnim mojstrom zdela šibkejša , saj so mnogi rekli, da ni imela tako velikega vpliva kot prejšnje osnovne posodobitve. Google je novembra 2020 izdal tudi posodobitev , ki pa je bila značilna za lokalne uvrstitve. Več o preteklih Googlovih posodobitvah si lahko preberete tukaj . povezava

ČAS POSODOBITVE

Obstaja dvom glede časovnega okvira razporeditve te posodobitve, ki je izšla nekaj tednov pred prazničnim obdobjem. Google je dejal, da je bilo to storjeno po zahvalnem dnevu, črnem petku in “cyber monday”, vendar pred prazniki. Za nekatera podjetja, zlasti tista, ki veliko prodajo tik pred prazniki, je ta posodobitev lahko uničujoča.

KAJ STORITI, ČE SO VAM PADLE POZICIJE

Google je svetoval, kaj je treba upoštevati, če vas je v preteklosti t.i. “core” posodobitev negativno prizadeta.

“Za obnovitev uvrstitev ni posebnih ukrepov, pravzaprav pa negativni vpliv uvrstitve morda ne pomeni, da je na vaših straneh kaj narobe.”

Google pa je ponudil seznam vprašanj, ki jih je treba upoštevati, če je vaše spletno mesto prizadela jedrna posodobitev .

Google je sicer rekel, da lahko med osnovnimi posodobitvami vaše strani nekoliko “okrevajo”, a največja sprememba, ki bi jo opazili, bi bila po drugi “core” posodobitvi. Zdaj, ko je posodobitev končana, morate vedeti, ali je na vaše spletno mesto vplivala ali ne, in se odločiti za potreben postopek.

Pogosto je težko ločiti, kaj morate storiti, glede osrednje posodobitve Googla. Podatki, prejšnje izkušnje in nasveti so nam pokazali, da so te osnovne posodobitve široke in zajemajo veliko splošnih težav s kakovostjo spletnih strani. Zdaj, ko je bila ta posodobitev v celoti uvedena, je čas, da se poglobite v svojo analitiko in podatke (orodja za digitalni marketing, predvsem GSC) ter se odločite, katere nadaljnje korake morate narediti za spletna mesta, ki jih upravljate.


Delite stran *** na socialnem omrežju


Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!SPLETNI-DNEVNIK

Delite stran reb.si - blog na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani reb.si - blog, in s tem sporočamo drugim, kaj reb.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


blog - Optimizacija spletne strani - BLOG

reb.si

reb.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.